Börja praktisera mindfulness

Låt oss tala om mindfulness, vad det är och hur det har hjälpt mig. Så om du som läsare är intresserad av mindfulness i Falun kommer det här bli ett perfekt inlägg för dig.

Mindfulness är den medvetenhet som uppstår genom att vara uppmärksam, avsiktligt, i det nuvarande ögonblicket utan att döma. Mindfulnessmeditation är vad du skulle göra om du ville meditera. Mindful eating är också en sak och det handlar om att vara medveten om maten medan du äter den så att du kan njuta fullt ut av den och så att du inte överäter. Mindfulness finns överallt nuförtiden eftersom det kan förbättra ditt liv mycket genom att hjälpa dig att vara mer fokuserad och ha större självkännedom.

I mitt fall började jag praktisera mindfulness när jag bodde i Japan i några år efter gymnasiet. Till en början var jag väldigt skeptisk och trodde inte riktigt att mindfulness skulle hjälpa mig, men efter några veckors träning av mindfulness insåg jag mer och mer hur hjälpsamt det är. Mindfulness har hjälpt mig inte bara att kunna fokusera på vad som händer i stunden utan att bli distraherad, utan också genom att bli lösgjord från mitt ego.

Mindfulness har fått mig att inse vad min kropp behöver innan jag blir hungrig, trött eller ledsen, så att jag kan förhindra att jag hamnar i ett dåligt känslomässigt tillstånd bara för att jag känner en obekväm fysisk känsla. Mindfulness hjälper dig att se saker och ting som de är utan att alla dina bedömningar skymmer din syn. Mindfulness gör dig mer medveten om dig själv och andra, vilket kan leda till större medkänsla för dig själv och andra människor. Mindfulness hjälper mig också att uppskatta de små sakerna i livet, vilket gör att mina vardagliga upplevelser känns rikare. Med det här inlägget vill jag tipsa er om att börja praktisera mindfulness, varför inte gå en kurs i mindfulness i Falun.

Du gillar kanske också...