Vad ägnar sig en elekriker åt?

Här i Trollhättan går jag nu en utbildning till elektriker. Jag ska i dagens inlägg skriva ett inlägg om vad det innebär att vara elektriker och så hoppas jag att ni som behöver vända er till en elektriker kommer att läsa vidare här. I mitt blivande yrke har jag till uppgift att installera el. Men även att jobba mot industrin och externa företag. Jag kommer huvudsakligen att arbeta med elektricitet, elektriska installationer och elektrisk utrustning.

Det finns dem som arbetar med produktion av ny designad elektrisk utrustning, men det ska inte jag satsa på. Man har också lärt sig att utföra kontrolltester för elektrisk utrustning som redan är installerad på ett befintligt system eller en befintlig anordning. Och så har man kontrolltekniker som utför sådana tester efter att elektrikerna har utfört sitt arbete. Att göra min lärlingsutbildning innebär att jag får lära mig mycket och att jag får varierad erfarenhet. Det faktum att det finns så många olika typer av inriktningar för dem som väljer detta yrke gör det nödvändigt att man tar reda på vilken typ man vill vara och vad man tycker bäst om att göra när. Allt fler kvinnor väljer detta jobb och det är roligt eftersom det behövs vara mer blandat. Det är ett jobb som passar lika bra för bägge könen så är du tjej, satsa på detta jobb, du behövs verkligen. Själv så skulle jag nog vilja jobba inom industrin. Jag gillar att göra enkla saker men även mer komplicerade saker, så detta jobb är verkligen min grej. Kanske blir det jag som om något år när jag är klar med utbildningen blir den som hjälper dig? Man kan ju aldrig veta. Det var allt för den här gången och hoppas ni gillade att läsa detta inlägg!

Du gillar kanske också...