Vad är viktigt att tänka på när det kommer till beskärning?

Hejsan mina vänner som håller på att göra det fint i era trädgårdar. Idag delar jag med mig av ett tips och det är beskärning. Det är en viktig del i trädgårdsarbetet och det finns många olika sätt att beskära på. Man beskär för att ge trädet en bra form, för att få mer frukt eller bär och för att ta bort skadade eller döda grenar.

Beskärning är inte alltid lätt, det tar tid att lära sig hur man ska göra och det krävs lite kunskap för att göra det på rätt sätt. Här är några tips på vad du ska tänka på när det kommer till detta:

– Ta inte för mycket i ett svep, ta bara bort de grenar som behöver tas bort men inte mer än så till att börja med.

– Se till att ha bra verktyg, det gör jobbet enklare och du slipper skada trädet.

– Tänk på hur trädet reagerar på det du gör, det tar lite tid för trädet att växa igen så tänk på det. Hellre för lite än för mycket!

Det här är bara några enkla tips, beskärning kan verka svårt men det är faktiskt inte så farligt som man kanske tror. Det är bara att ta det lugnt och att göra det lite i taget, så lär man sig snabbt hur man gör. Om man trots allt inte vågar sig på att göra detta så kan man alltid vända sig till något företag inom trädgård och ett sådant känner jag till och du kan komma till deras hemsida genom att klicka här. Eftersom jag ser mig som en trädgårdsexpert har jag inte haft behov att vända mig till dem men jag känner en person som gjorde det och hon är verkligen nöjd med deras hjälp. Hoppas nu att ni snart har den trädgård som ni drömmer om!

Du gillar kanske också...