Att jobba som målare är kul

Här i Täby är det vackert väder idag och jag kommer att skriva ett inlägg till er nu som kommer att handla om hur det är att arbeta som målare. Det är flera personer som funderar på att utbilda sig till detta och då jag har arbetat som målare i många år tänkte jag berätta lite för er hur det är. Jag målar många olika saker, inte bara väggar utan även golv och tak. Det fina med den här typen av arbete är att det kan vara intressant att göra något nytt varje dag och att varje jobb har sin egen utmaning.

Vad brukar man behöva? Man behöver alltid flera saker om man vill börja jobba i yrket som färg, penslar och några overaller så att de inte blir smutsiga på jobbet. Innan man börjar måla måste han eller hon förbereda allt som behövs för sitt arbete genom att först täcka fönster och dörrar med papper och så vidare så att ingen färg hamnar på fel ställe. Sedan är det bra om man har en känsla för färg och form så att man kan ge råd och tips till dem som är osäkra och inte minst måste man även kunna arbeta under tidspress.

Varför är det här jobbet så roligt? Ofta dyker någon upp med några färgbitar och ber om hjälp med att ta reda på vilka färger som skulle passa bra, eller helt enkelt vad som behövs på den vägg. Då är det trevligt om man kan ge några tips eller till och med sätta igång med jobbet på direkten För mig känns det fantastiskt när folk är nöjda med vad jag har gjort och jag har aldrig ångrat mitt yrkesval en enda gång. Hej då och hoppas ni blev inspirerade av detta inlägg.

Du gillar kanske också...